Познати

Почивај во мир легендо: Македонските ѕвезди со потресни статуси по смртта на Вања Лазарова! (ФОТО)

Легендарната пејачка на изворни народни песни и доајен на македонската народна музика, Вања Лазарова почина на 12 март 2017 година  во Скопје на 86 годишна возраст.

„Со маки сум се родила“, „Параходот замина“, „Легнала Ѓурѓа на рамно гумно“, се само дел од стотината македонски изворни народни песни што ги испеа Лазараова, чиј впечатлив глас е дел од македонското музичко наследство. Најголем дел од песните се снимени во продукцијата на МРТ.

1vanja

Во 2014  Вања Лазарова ја доби државната награда „11 Октомври“ во областа на културата, а со тоа по автоматизам и национална пензија од Министерството за култура.

Познатите со зборови полни тага и почит се испратија од неа. Од Елена Ристеска до Калиопи, погледнете што напишаа тие на социјалните мрежи!

2vanja

3vanja

4vanja

5vanja

6vanja

Вистина.мк