Познати

Марко Јариќ преплашен: Ирма не го поштеди!

Поранешниот кошаркар Марко Јариќ  го напушти својот имот на Мајами поради ураганот Ирма кој деновиве пустоши по Флорида.

Jариќ заедно со ќерките си замина од загрозеното подрачје, па сега е во својот стан во Лос Анџелес и не планира да се врати додека не помине опасноста.

Марко во Мајами има куќа од 600 квадрати и тоа на самиот брег и претпоставува дека штетата од ураганот е голема, а можеби повеќе и го нема имотот. Меѓутоа, се сомневаме дека ќе му биде проблем да поправи се како што било претходно.

Стравот го натера да ги заштити ќерките и себе си, да се оддалечи и да остави се зад себе бидејќи животот е  пред се.

Тој како и многу Американци, уште пред Ирма да ја покаже својата разорна моќ, се спакува и си замина од сега опустошеното Мајами.