Познати

Легендарниот актер Николиќ не се викал Драган!

Драган Николиќ беше еден од најпознатите и најомилени српски актери, но еден детаљ од неговиот живот беше непознат за јавноста до скоро.

Сите го паметиме како Драган, но неговото крстено име е друго.

Неговиот помалд колега Бојан Периќ реши да тој факт да го сподели со своите следачи на социјалната мрежа Инстаграм. За време на посетата на изложбата посветена на легендарниот актер, дознал дека неговото име не било Драган, туку Драгослав.

Во неговата кратка биографија наведено е дека тој бил роден 20 август 1943 година, како и дека имал постар брат.