Музика

ВИДЕО: Погледнете како Американец ја пее старата македонска песна „Јовано Јованке“

Рон Холси е од Лос Анџелес, Америка. Првата средба со балканската музика ја имал во кафеана во Србија тогаш сфатил дека треба да научи српски, ама и да почне да пее.

Е ај што тоа го направил, малку му било, па седнал да учи и македонски песни. Еве како му оди: