Скопје

Затворени вратите на преноќиштето за бездомници во Центар (ВИДЕО)

Иако ЈП “Паркинзи на Општина Центар” и Општина Центар најавија преноќевалишта за бездомници во катната гаража кај Судска палата, не ги отворија вратите за оние без покрив над главата, кои тргнаа натаму да се згрејат во текот на студената ноќ.

poc

Видеото на ТВ Нова во прилог сведочи за лажниот повик на општината.