Скопје

Испад на далекувод, дел од општина Аеродром без струја

Поради испад на далекувод, дел од скопските населби Јане Сандански и Мичурин речиси половина час беа без напојување со електрична енергија.

Екипите на ЕВН Македонија АД веќе го отстранија дефектот и го нормализираа напојувањето со елелтрична енергија.