Скопје

Градот Скопје e финалист во изборот за награда на Европската недела на мобилност

Градот Скопје влезе во најтесниот избор за наградата на Европската недела на мобилност. Нашиот главен град е во конкуренција со португалската престолнина Лисабон како и шведскиот Малме.

Признанието ќе биде доделено денеска во Брисел доцна попладне.