Скопје

ФОТО: Поставени 8 туристички патоказни табли

За промоција на културно-историските објекти и за полесна ориентација на граѓаните и на туристите, Градот Скопје постави 8 (осум) патоказни табли, на осум локации во центарот на градот.

 

Како дел од проектот „Поставување на туристички патоказни табли“ поставени се 8 столба со по 3 патоказни табли, кои ќе им послужат на посетителите и на граѓаните лесно да се ориентираат и да го посетат саканиот културно-историски објект или локалитет во централното градско подрачје.

Овие туристички табли се поставени на следните локации:

1 – Плоштад „Филип Втори“, наспроти црквата „Свети Димитрија“

– Плоштад „Македонија“

– Спомен куќа на мајка Тереза

– Стара скопска чаршија

 

2 – Плоштад „Филип Втори“ до Камениот мост

– Музеј на Град Скопје

– Стара скопска чаршија

– Скопско Кале

3 – Плоштад „Македонија“ до Ристиќевата палата

– Музеј на Град Скопје

– Спомен куќа на мајка Тереза

– Стара скопска чаршија

 

4 – Наспроти Порта Македонија

– Спомен куќа на мајка Тереза

– Плоштад „Македонија“

– Стара скопска чаршија

5 – Наспроти Собрание на РМ

– Стара Скопска чаршија

– Плоштад „Македонија“

– Спомен куќа на мајка Тереза

 

6 – Меѓу хотелот „Холидеј ин“ и мостот

– Плоштад „Македонија“

– Камени мост

– Стара скопска чаршија

 

7 – Улица Македонија, кај пешачкиот „Рекорд“

– Спомен куќа на мајка Тереза

– Музеј на Град Скопје

– Стара скопска чаршија

 

8 – Улица Македонија, кај пешачкиот на улицата Даме Груев

– Музеј на Град Скопје

– Спомен куќа на мајка Тереза

– Камени мост