Скопје

Делови од Скопје денеска без струја

Без електрична енергија денеска од 06:30 до 10:00 часот ќе останат дел од корисниците од населба Драчево, делот кај ТИПО, делот кон село Долно Лисиче, село Долно Лисиче и железничката станица во населба Драчево, во општините Кисела Вода и Аеродром.

Како што информира Регионалниот центар за управување со кризи на Град Скопје без струја од 08:30 до 13:00 часот ќе бидат дел од корисниците од улиците „Наум Охридски“ и „Благоја Гојан“, во општина Кисела Вода.

Без струја од 10:00 до 11:30 часот ќе останат дел од викендици Орешани, село Таор, предавател на Космофон во село Таор, ЖТП „Јане Сандански“, водоводна пумпа Вардар во село Таор, пумпна станица во село Орешани, село Зелениково – Слобода и пумпна станица, село Морани – викендици, населба Јане Сандански 2, село Орешани- Христови Инжинеринг, фирма „Бујото“, дел од село Орешани, село Морани-млекара „Маско Комерц“ во населба Јане Сандански, во општина Зелениково.