Скопје

Делови од Карпош и Ѓорче Петров утре без струја

Од 8:30 до 9 часот и од 13 до 14 часот утре без електрична енергија ќе останат дел од корисниците од улиците „Московска“ бр.9 и од број 18 до 30, „Осло“ и дел од пазарот во населбата Тафталиџе, општина Карпош.

Во периодот од 8:30 до 10 часот без струја ќе бидат дел од жителите лоцирани на улицата „Црвена армија“, „Ѓорче Петров“ бр.24 и околните броеви во општина Ѓорче Петров.

Без струја од 8 до 10 часот ќе бидат дел од корисниците од Средно Водно, Горни Крушопек, Етно село во Нерези-инекс и Горно Нерези во општина Карпош.

Во периодот од 11 до 15 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од улицата „Борис Сарафов“, дел од улицата „Кузман Шапкарев“, улици во околината на „Жито маркет“ во општина Ѓорче Петров.

Како што информира РЦУК на Град Скопје, прекините се поради закажани технички зафати во електросистемот.