Скопје

Делови од Гази Баба и Илинден деновиве без струја

Од „ЕВН Македонија“ АД е добиено известување дека, на ден 24 и 25.09.2017 година (недела и понеделник), без електрична енергија заради закажани технички зафати ќе останат неколку населени места во Скопје.

Еве каде нема да има струја:

-На ден 24.09.2017 година во периодот од 06:15 до 08:15 корисниците од дел населените места: Дрма, Мралински мост, правните субјекти: Битолска млекара, Наово,. Жито Алтан, Вајомаг.  (Општина Гази Баба);

-На ден 24.09.2017 годинаво периодот од 06:20 до 08:20 корисниците од дел населените места: Идризово, Дрма, Мралино, Кадино, како и правните субјекти: Затвор „Идризово“, Пилко, Мајами, Мак-лифт, Пивар, Макпетрол Идризово и Ана ком.  (Општина Илинден);

-На ден 25.09.2017 годинаво периодот од 12:30 до 14:30 корисниците од дел населено место: Идризово, како и правните субјекти: Прилепска пивара, Мајами, Макпетрол Идризово и Ана ком. (Општина Илинден);

-На ден 25.09.2017 годинаво периодот од 09:00 до 14:00 корисниците од дел населените места: Илинден и Белимбегово, како и правните субјекти: „Сатра“, Фарма Прима, Макпетрол, Вичишки, Петраком, КАЗ груп, Белви, ФУД Базар, Феликс, Ролопласт, Оптика, Мотел Белви, Чеза Илинден, Белимбегово, Сатра и Фарма Прима. (Општина Илинден);