Скопје

Дел од општините Карпош и Струденичани утре без струја

Во понеделник без електрична енергија заради закажани технички зафати ќе останат дел од корисниците во општините Карпош и Студеничани.

 

Како што соопшти Регионалниот центар за управување со кризи Скопје повикувајќи се на известување од „ЕВН Македонија“ АД, без струја во периодот од 05:00 до 10:00 часот ќе бидат корисниците од с. Батинци и с. Љубош во Општина Студеничани.

Во општина Карпош пак, во периодот од 09:00 до 13:00 часот без струја ќе бидат дел од корисниците од ул. Радобил и дел од ул. Де Вол, во периодот од 10:00 до 12:00 часот дел од корисниците од улиците „Киро Гавриловски“, „Славе Деловски“ и „Елисие Поповски Марко“, а од 09:00 до 11:30 часот корисниците од Визбегово и околината.