Општини

Сабота: Куманово повторно е убедливо најзагаден град во државата, никаде ги нема Заев, Спасовски и Дамјановски

Денес, сабота, 11.02.2017, 15 часот, Куманово повторно е убедливо најзагаден град во државата. Загаденоста е 69 мг / м3, сто е цели 40 проценти повеќе од максимално дозволената граница.

Енормната загаденост на Куманово трае со години и со децении, а СДСМ буквално не презема никакви чекори.  Со месеци ги нема да се изјаснат Зоран Заев, Зоран Дамјановски и Оливер Спасовски кои со години беше секретар на општина Куманово.

Режимот на СДСМ во Куманово трае полни 27 години, каде сто СДСМ ја има апсолутната власт со децении. Сето тоа доведе до фактот Куманово да биде најзагадениот град во Европа и во Македонија, а преку овој пример се докажува дека СДСМ нема никаков план за загадувањето.

Ги нема никаде ниту НВО платениците на Сорос и СДСМ, кои воопшто не се гризат за оваа еколошка најцрна точка во државата.

За жал, Кумановци продолжуваат да дишат отров.