Општини

Куманово вечерва повторно е најзагаден град во Европа, молк од Заев, Спасовски и Дамјановски

Кумановчани вечерва повторно дишат најзагаден воздух во Европа.

Загаденоста во Куманово вечерва во 22 часот изнесува 565 мг/м3 ПМ 10 честички, што е дури 11 пати над максимално дозволената граница.

СДСМ веќе 27 години нема никакви мерки кои ќе го ублажат или спречат загадувањеето. Тоа покажува дека сите ветувања на СДСМ за загаденоста се обични лаги и чиста манипулација.

Молкот од Зоран Заев, Оливер Спасовски и Зоран Дамјановски продолжува и понатаму.