Општини

Куманово повторно најзагадено во целата држава, СДСМ ништо не прави 27 години

Куманово и денес, петок 10.02.2017 година 14 часот, е убедливо најзагадениот град во државата.

Загаденоста е 66 мг/м3, што претставува повеќе од максимално дозволената загаденост.

Цели 27 години СДСМ нема никакво решение за загаденоста на Куманово, која често пати е најголема во Европа.

Цели 27 години режимот на СДСМ ја има апсолутната власт во Куманово, а граѓаните на Куманово за возврат го добиваат најзагадениот и најканцерогениот воздух во државата.

Ги нема со реакција ниту Зоран Заев, Оливер Спасовски и Зоран Дамјановски.

spasovski-zaev-damjanovski

Ги нема со загриженост ниту првенците на Сорос и нивните НВО како Фани Каранфилова со нејзината плата од 3.400 евра секој месец, ниту Владимир Милчин со плата од 3.600 евра секој месец.

Куманово останува симболот на неспособноста на СДСМ да реши макар и еден единствен проблем во овие 27 години.

За жал, кумановчани продолжуваат да се гушат.