Општини

Алармантно: Вечерва Куманово е најзагадениот град во Европа, СДСМ не прави ништо 27 години

Вечерва Куманово повторно е убедливо најзагадениот град во Европа. Моментално, на 11.02.2017 година, сабота, во 22 часот, загаденоста во Куманово е цели 358 мг / м3, а максималната дозволена загаденост е 50 мг / м3.

Тоа значи дека загаденоста во Куманово е повеќе од 600 проценти повеке од максималната дозволена граница.

СДСМ веке 27 години нема никакви мерки кои ќе го ублажат или спречат загадувањеето. Тоа покажува дека сите ветувања на СДСМ за загаденоста се обични лаги и чиста манипулација.

Ги нема со реакција Зоран Заев, Зоран Дамјановски и Оливер Спасовски, кои воопшто не се грижат за здравјето на Кумановцани.

spasovski-zaev-damjanovski

Куманово продолжува да се гуши и да умира поради неодговорноста на СДСМ, градоначалникот Зоран Дамјановски и неговиот шеф Зоран Заев. Нема ниту збор од НВО платениците на Сорос. За жал, во Куманово расте бројот на карциноми и на другите заболувања.