Освежено 23:49:47
Сабота, 26 Јули 2014
Вести денес: 115

91 лице од Штип денес добија социјални станови кои ги изгради Министерството за транспорт како дел од проектот на Владата на РМ за изградба на станови за млади брачни парови, ранливи семејства и дрги категории на граѓани.

stip-500 

На отворениот конкурс, пријава за добивање на социјален стан поднеле над 150 лица. Како што изјави Министерот за транспорт Миле Јанакиески, доделувањето се врши електронски, транспарентно пред сите апликанти за да се уверат во коректната распределба на становите:

- Знам дека 91 лице денес ќе имаат солзи радосници а преостанатите 94 ќе бидат тажни. Знаете дека имаме 91 стан а над 150 апликации. Ова е прелиминарна листа а по завршување на постапката ќе биде објавена конечната листа. Морам да ви кажам, сите кои сте незадоволни, можете слободно од понеделник да дојдете во Министерството и да поднесете жалба а секако и да ја видите документацијата на добитниците на станови за да се уверите во истата. Ние ќе извршиме уште една дополнителна проверка, бидејќи во минатото имавме случаи кога апликанти пријавувале лажна имотна состојба па дури и фалсификувале документи па моравме да поднесуваме и кривични пријави. Затоа и велиме дека ова е прелиминарна листа, а по проверката ќе се знае дали избраните се добитници на становите.

ss-500

До сега се распределени над 430 станови во околу 10-тина општини ширум Македонија.

Спонзорирани линкови

makedonija povikuva 300x250
Oglas Grad-Skopje 04
servisen-centar-kadis
tri-krusi-2014
Shopping Medium Rectangle1
Black Up 300x250

Избор на уредникот

ВИДЕО: Крушево од една извонредна перспектива

News image

Bo изминатиов период имавме можност да отидеме и да го снимаме градот на некогашната К...

ВИДЕО: Прекрасни снимки од Скопје кои ќе ве воодушеват

News image

Airview.mk  e компанија која за прв пат во Македонија го промовира воздушното сни...

ВИДЕО: Мајмунчето Лука ги освојува сите посетители на ЗОО

News image

Oмилениот член во скопската Зоолошка градина мајмунчето Лука ги краде погледите и ги о...