Вести

Златниот роденден се слави само еднаш во животот – дали занете кој е?

Секоја година го прославуваме роденденот, но во животот само еден е златен, дали знаете кој?

rodenden

Имено, златен е оној кој се поклопува со датумот кога сте родени.

Поточно ако сте родени на 19 јули, вашиот златен роденден е кога полните 19 години.

Златниот роденден е познат и како најсреќен роденден.

Во зависност од денот кога се родени луѓето, постои 31 шанса за златен роденден. Ако сте постари од 31 година, сте пропуштиле златна можност да го прославите и веќе никогаш нема да имате иста можност.

Многу луѓе не го слават, бидејќи во прашање не е општо позната информација.