Вести

Земјоделците со тешка механизација се приклучуваат на протестниот марш во Скопје ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА (ФОТО)

Земјоделците огорчени од Тиранската платформа, со тешка земјоделска механизација се приклучуваат на протестниот марш во Скопје на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Со трактори и комбајни, земјоделците кажуваат „НЕ“ на воведувањето двојазичност на целата територија на Македонија, на дебати кои се вовед во промена на химната, знамето и грбот на Република Македонија, вметнување на албанскиот јазик на банкнотите и монетите, како и воведување казни од три до пет илјади евра за неупотреба на албанскиот јазик.

zemjodelci17190912_10154357678187108_4871683537805756446_n 17201263_10154357678442108_4239519345751271713_nzemjodelci4 zemjodelci2 zemjodelci3

Поддршката ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА се помасовно продолжува да се шири, денеска ќе има протести во 26 градови.