Вести

Захариев од ВМРО-ДПМНЕ води во Штип

Од досега пребројаните гласови кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за градоначалник на Штип, Илчо Захариев, води со 689 гласа повеќе од кандидатот на СДСМ, Благој Бочварски.

 

Илчо Захариев има освоено 7046 гласа, додека Бочварски има 6387.

Како што кажа Никола Србов на прес конференција вечерва, ВМРО-ДПМНЕ има убедлива предност во неколку општини во Република Македонија