Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Куманово веќе 12 години го водат манијаци, алкохоличари и лажни политичари

По изјавата на Директорот на Средното Гимназиско Училиште, Горан Димитријевиќ, пред неколку дена, како и после видеото кое излезе на Социјалните мрежи и интернет страните, од истиот директор како и од тој кој што го има поставено за Директор, нема ниту трага ниту глас, истакнаa на денешната прес-конференција од ВМРО-ДПМНЕ-Куманово.

Во продолжение следува интегрален текст од прес-конференцијата.

Сите бевме запрапастени од сликите кои ги видовме, но после видеото нема сомнеж дека некој бил уценуван и НЕВИН. Јасно се гледа кој е на видеото и нема потреба од уште еден демант. Родителите и целата Кумановска јавност се во шок за однесувањето на човек кој треба да биде пример во Гимназијата на учениците.

Ги повикуваме сите надлежни институции, Министерството за Образование и Култура, Министерството за Внатрешни работи,  Првата детска амбазада во светот МЕЃАШИ, Народниот правобранител, да го истражат детално овој случај и да се назначи нов директор.

Исто така би било во ред, да се огласи и човекот кој го има поставено истиов професор за Директор, да каже пред јавноста според кои мерни единици и критериуми  го има проверено и поставено.

Куманово веќе 12 години го водат манијаци, алкохоличари и лажни политичари, доста е веќе од овој циркуз.