Вести

Ванковска: Не само живот, туку и демократија дојде! Владејачката коалиција гласа против ЈАВНА дебата за Законот за јазици! Од кого се плашат!?

Не само живот, туку и демократија дојде! Владејачката коалиција гласа против ЈАВНА дебата за Законот за јазици! Од кого се плашат!?, преку ФБ статус ова го прашува универзитетската професорка Билјана Ванковска.

Таа понатаму пишува и дека од аргументи, од сопственото свесно кршење на Уставот, од гласот на граѓаните? МИВКИ! Кукавици! И онака ќе си ја истераа својата агенда, ама вака мислат дека ќе не’ замолчат, напиша на својот ФБ профил Ванковска.