Вести

ФОТО: ТВ Нова секој ден ќе одржува едночасовен протест

ТВ Нова секојдневно ќе одржува едночасовен протест на разни локации од 13 до 14 часот, објави телевизија. Денес вработените протестираат пред Специјалното јавно обвинителство.

tv-nova

Протестите ќе се одржуваат како реакција на барањето на СЈО за притвор на сопственикот на телевизијата Сеад Кочан со што, како што велат од телевизијата, неосновано се врши притисок за замолчување на медиумот.

Покрај вработените во ТВ Нова, на протестот присуствуваат и вработените од градежната компанија „Трансмет“, припадници на бошњачката заедница, како и граѓани кои на телевизијата и изразуваат поддршка.

Sequence 02.00_02_10_04.Still007

Sequence 02.00_01_59_20.Still006

Sequence 02.00_02_38_16.Still010

Sequence 02.00_04_02_13.Still013

Sequence 02.00_04_12_14.Still014

Sequence 02.00_02_59_23.Still011

Sequence 02.00_03_12_11.Still012