Вести

Тетово и Куманово се најзагадени, а Југохром со месеци не работи

Втор најзагаден град со 96 мг/м3 е Куманово, каде што на власт е СДСМ веќе 27 години.

Денес Тетово и Куманово се најзагадените градови во Македонија. Во 12:00 часот загаденоста на Тетово е цели 160 мг/м3, а максимално дозволената е 50 мг/м3.

На тој начин загаденоста на Тетово дури и во јуни е дури 3 пати поголема до максимално дозволената.

Причината е горењето на ѓубрето и неодговорноста на Теута Арифи, а се гледа дека гасењето на Југохром воопшто нема врска со загадувањето на Тетово.

Втор најзагаден град со 96 мг/м3 е Куманово, каде што на власт е СДСМ веќе 27 години.