Вести

Стрезовски најави низа проекти за Ресен: Вашиот глас ќе биде потврда дека она што секогаш го ветуваме, тоа и го остваруваме

Заокружете број 13. Заедно да продолжиме напред. Кон реализација на нови проекти, за нови дела, за посилна Преспа. Гласајте за посилна Преспа: заради 27-те километри нови локални патишта и улици; заради 29-те нови магистрални и регионални патишта во Преспа.

Ова денеска го изјави кандидатот за градоначалник на општина Ресен од ВМРО-ДПМНЕ, Ѓоко Стрезовски.

-Заради новиот водоводен систем во Ресен. Заради најсовременото и енергетски ефикасно улично осветлување во Општина Ресен, заради речиси сите канделабриски осветлени сообраќајни јазли во Преспа. Гласајте за број 13, заради новите водоводни и канализациони системи низ Преспа. Заради новите плажи и пешачко-велосипедски патеки покрај брегот на Преспанското езеро; заради 13-те детски рекреативно-забавни паркови. Заради новиот Откупно-дистрибутивен центар во индустриската зона Макази, истакна Стрезовски.

Вели дека граѓаните треба да гласаат за бројот 13 заради реконструираните училишни простории и заради новиот блок во Детската градинка во Ресен.

-Заради станбената зграда за лица со низок социјален статус но, и заради лидерското место на Општина Ресен во активностите во областа на заштитата на животната средина и одржливиот развој на Преспанското езеро. Заради Мониторинг-центарот и лабораторијата во Стење, заради драстичното подобрување на квалитетот на водата во езерото. Заради монументалниот Спомен-Музеј на Татарчеви. Заради новото тениско и повеќенаменско игралиште, заради новата фитнес зона во Излетничко-спортско-рекреативниот комплекс Починалиште. Гласајте за број 13 и за ренесансата на преспанскиот културен живот: за Актерот на Европа, за Преспанскиот Јаболкобер, за Преспа урбан фест. Гласајте за број 13 за над 180-те реализирани проекти во изминативе 4 години, посочи Стрезовски.

Нагласи дека е убеден оти 15-ти Октомври граѓаните ќе гласаат и за уште толку проекти предвидени во Изборната програма на ВМРО-ДПМНЕ и на коалицијата „За подобра Македонија“ за периодот од 2017-2021 година, за новата ера во Ресен.

-За довршувањето на втората фаза од изградбата на градскиот водоводен систем. За изградбата на новите системи за изведување на фекалните отпадни води во Општина Ресен. За изградбата на новата спортска сала во ОУ „Гоце Делчев“ во Ресен. За изградбата на уште 10-тина рекреативни детски забавни паркови во Преспа. За доизградба на уличното осветлување на уште неколкуте сообраќајни јазли. За продолжување на изградбата на нови плажи на брегот на Преспанското езеро. За изнаоѓањето инвеститори за изградба на нови Откупно-дистрибутивни центри за јаболка, најави Стрезовски.

Истакна дека со гласањето за бројот 13, граѓаните ќе гласаат за изнаоѓањето на приватни инвеститори за реставрација на запуштените туристички капацитети крај брегот на Преспанстото езеро.

-За изградбата на новата Заобиколница околу Ресен. За промоција на Ресен во град на културата. За изградба и реконструкција на нови 20-тина километри нови локални патишта и улици во Преспа. За уредувањето на новите тротоарски површини, но и за изградбата на нови паркинг површини во градот. Гласајте за број 13 и заради многутте останати проекти, имплементирани во новата програма, во новата ера на ВМРО-ДПМНЕ, на Преспа и на Република Македонија. Вашиот глас ќе биде потврда дека она што секогаш го ветуваме, тоа и го остваруваме, рече Стрезовски.