Вести

Протест во Кичево: Нема да дозволиме Тиранската платформа да биде основа некој да дојде на власт

На платото на Домот на културата во Кичево вечерва продолжи протестот на „За заедничка Македонија”, на кој на учесниците во име на иницијативата им се обрати Даме Силјаноски.

– Нема да застанеме, ќе продолжиме и нема да дозволиме тиранската платформа да биде основа некој да дојде на власт, рече Силјаноски.

Протестот беше поддржан и од  актерот Петар Темелкоски кој се претстави со монодрамата „Да се биде Македонец”.

  image-0-02-05-fd8f98decaed47bc3a0fec38c843f8beb1cc70b300d762ea783dc8811909938f-V image-0-02-05-7f6e4f6ad182a08cfb0a04f4bb3c355a8bbb6e66f845de4952eef5f9c0059618-V

image-0-02-05-eac793ccd6989a45e31b6ce217b772ac9aa23d8ffdaeded779d628d880490e40-V