Вести

Павлоски: Целта на СДСМ, Заев и Спасовски е партизација, политизација и криминализација на МВР

Имаме од владеење на професионализам, стручност, подготвеност како и почитување на сите законски решенија во моментов ние се случуваме со максимална деградација на сите кадри во министерството за внатрешни работи, ова на отворената девата ба ВМРО-ДПМНЕ го истакна Сашо Павлоски.

-Тука сакам да напоменам дека се клучни три работи, првото е тотално не почитување на закнот за внатрешни работи, втората работа е тотално непочитување на правилникот за начинот на спроведување на селекција при распоредување и трето тотално непочитување при унапредување и начинот на остварување на кариера на сите вработени во МВР. Во овој контекст ВМРО-ДПМЕ јавно потсетува дека е правна држава и дека секој мора да работи согласно уставот и законите и никако поинаку. И секое работење од она што е законски предвидено во иднина ќе биде санкционирање со враќање на правната држава бидејќи тоа било и ќе биде интерес на граѓаните, потенцираше Павлоски.

Тој вели дека бројката на уназадени професионалци е повеќе од 100, додека пак бројот на унаптедени партиски службеници изнесува неколку стотици, а истие овие се блиски до СДСМ, Зоран Заев и Оливер Спасовски.

-Тука станува збор за сите началници на регионални сектори, за гранична полиција и скоро за сите началници и командири на полициски станици кои се променети од позициите спротивно на сите правни принципи. Сето ова е направено поради една единствена цел, тоа е партизација и политизација  и криминализација на МВР, рече Павлоски.