Вести

Падна првиот снег во Македонија: Еве кои планински врвови утрово побелеа (ФОТО)

Мала снежна прекривка, иако се уште календарски е лето, има во планинските предели каде надморската висина е над 2500 метри, пренесува SkiMacedonia.

 

Со последното заладување, врнежите од дожд биле заменети со малку снег, и тоа во региони на Пелистер, Кораб и Шар Планина