Вести

Охридските средношколци излегоа на улиците со поддршка ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА (ФОТО+ВИДЕО)

Охридските средношколци излегоа на улиците во својот град за да изразат голема поддршка за граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

 

ohrid srednoskolci

Тие решија денеска порано да ги напуштат своите часови, да излезат на улиците и да кажат едно големо „НЕ“ за двојазичноста и дебати кои се вовед во менување на знамето, химната и грбот на Република Македонија.

ohrid srednoskolci 2

За граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ претходно поддршка дадоа и студенти и средношколци од многу други градови низ државата.

ohrid srednoskolci 3

ohrid srednoskolci 4

ohrid srednoskolci 5