Вести

Ненад Jовановиќ горд експериментален соросов глушец на Заев

Ненад Јовановиќ, чија што животна кариера се врзува со организации финансирани од СОРОС го прави она што најактивно го прави соросовата армија, а тоа е зад превезот на граѓански сектор кој е максимално корумпиран да ги одработува парите на Сорос.

Откако СДСМ крахираше и колабираше на изборите, соросовата платеничка армија доби наредба со колумни и дебело платени експертски мислења да фингира вештачко мислењ и сеење на магла.

Па така, соросовиот платеник ненад Јовановиќ во колумната “Не сме експериментален глушец на Груевски” всушност го множи со нула мнозинството на граѓани кои гласаа за Груевски на последните избори и смета дека 455 илјади гласови не се ништо, експлицитно забранувајќи тој да формира влада.

-Граѓаните гласаа за промени, граѓаните не гласаа за математики. Груевски не може и не смее да направи влада затоа што животот на граѓаните, буквално и симболичи, и како сакате на друг начин, е доведен во прашање,пишува Јовановиќ.