Вести

Не се откажуваме: Кичевчани низ улиците на градот дадоа масовна поддршка против Тиранската платформа

Кичевчани јасно и гласно вечерва кажаа дека НЕ сакаат двојазичност во нивниот град, како и на целата територија на Македонија, промена на химната, знамето и државниот грб, а тие вечерва од улиците низ градот порачаа и дека сакаат одржување на нови избори што е можно поскоро.

 

Освен во Кичево, вечерва протести „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ се одржуваат во над 40 градoви и села во Македонија.

unnamed (9)

unnamed (11)

unnamed (12)

unnamed (13)

unnamed (14)

unnamed (15)