Вести

Над 80.000 на сенародниот митинг на ВМРО-ДПМНЕ (ФОТО)- СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО

Во секој момент пред Собранието на Република Македонија се очекува да започне големиот сенароден митинг на Коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ.

 

Според првичните проценки, веќе се присутни над 80.000 граѓани, а реки од народ продолжуваат да доаѓаат од сите страни. Ова е централен митинг на владејачката коалиција на кој покрај лидерот Никола Груевски, според организаторот е предвидено и интересно изненадување.

republika

Со позитивни емоции, еуфорија и во победничка атмосфера се уште се слева народ кон Собранието на РМ, иако се очекува во секој меомент да започнат и обраќањата.

republika-2

republika-1

Студеното време не успеа да ги спречи 80.000-те илјади Македонци од цела Македонија да дојдат во Скопје на централниот сенароден митинг на владејачката коалиција „За подобра Македонија“ и да им дадат поддршка на политиките кои гарантираат подобар живот, сигурност, унитарност и единственост на Македонија и македонскиот народ.

narod-5

narod-4

narod-3

mtiing-vmro

miting-skopje9

sk5

sk4

sk3

sk2

sk1

sk

sk6

miting-skopje8

miting-skopje7

miting-skopje6

miting-skopje5

miting-skopje4

miting-skopje