Вести

Мисајловски: Во тек е изградбата на пешачката патека околу Преспанското езеро

Во тек е изградбата на пешачката патека околу Преспанското езеро во должина од околу 5 километри, напиша на својот ФБ профил министерот за транспорт и врски, Владо Мисајловски.

патека-1

-Патеката ќе се изгради на потегот од Претор до Сливница, од Сливница до Крани и кај Стење. Очекуваме изградбата да заврши во мај годинава. Со овој проект ќе допринесеме за зголемување на туристичките содржини во Преспа, напиша Мисајловски.

патека

патека-4

патека-3