Вести

Медиумите го кренаа гласот: Стоп за притисоците од СЈО!

Протестираме против репресијата и притисоците од страна на СЈО врз медиумите и последниот атак, со кој директно се врши прогон на ТВ Нова и нејзиниот сопственик Сеад Кочан. Новинарството не е криминал. Граѓаните имаат право да добиваат точни, навремени и проверени информации.

Со ваква порака осамнаа голем број на медиуми, кои ја дадоа својата поддршка за работата на Тв Нова и порачуваат дека притисокот врз медиумите мора да запре.

kanal 5

Акцијата на СЈО против сопственикот на ТВ нова, не е ништо друго освен обид за цензура и ограничување на слободата на говор на медиумите, кои Зоран Заев ги прогласи како главни непријатели на Социјалдемократскиот сојуз, стои во протестниот банер кај дел од медиумите.

alfa

mega

k1

k+

protest