Вести

Канческа- Милевска за РСМ: По 73 години Македонска Филхармонија добива модерна концертна сала

Во недела на 21 мај свечено ќе биде отворена новата концертна сала на Македонската Филхармонија. По 73 гoдини постоење, филхармонијата за прв пат ќе добие своја модерна сала.

Министерката за култура Елизабета Канческа Милевска во интервју за Радио Слободна Македонија вели дека објектот е по сите светски стандарди. На отворањето во недела ќе настапат врвни светски уметници.