Вести

Ивор Мицковски: Ахмети повторно ја актуелизира Тиранската платформа

Ахмети повторно ја актуелизира Тиранската платформа и ќе барал Собранието на Македонија да ги осуди злосторствата, или како што тој го нарекува, геноцидот врз Албанците од пред 104 години, ова во свој Фејсбук сатус го напиша Ивор Мицковски, потенцирајки дека политичарите си играат со историјата.