Вести

И средношколците во Битола ја прекинаа наставата и излегоа на улица ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА (ФОТО)

Ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против двојазичност, давајќи поддршка на Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

Ученици од средните училишта во Битола денес ја прекинаа наставата со нивниот протест против двојазичност, давајќи поддршка на Граѓанската иницијатива ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА.

Учениците по Широк Сокак, низ Партизанска поминаа пред Општина Битола, а протестот продолжи во дворот на средното економско училиште “Јане Сандански”.