Вести

Земјоделските субвенции мора да растат

Земјоделските субвенции мора да растат и да ги задоволуваат потребите на подршка, стимулација и конкурентност, социјалната компонента и подобрување на стандардот на земјоделецот, рече Никола Груевски во своето обраќање.

 

-Средствата за инвестирање во руралниот развој од централната власт и општините мора секоја година да растат. Македонија е земја на земјоделците. Секој кој сака да работи земјоделие треба да добие земја за работа. Секој кој сака да го шири своето земјоделско стопанство треба со право да очекува државна помош и подршка, рече Груевски.