Вести

Граѓаните директно до Хан: Очекуваме средба за да ги презентираме и одбраниме нашите црвено- жолти линии!

Покрај официјалното барање од претставници на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ за средба со еврокомесарот Јоханес Хан, барање и очекување на средба со комесарот испраќаат и граѓаните на сцоијалните мрежи директно до Хан.

-Господине Хан очекуваме и бараме средба, да ги презентираме и одбраниме нашите црвено жолти линии. За Македонија!, се вели во пораката испратена до Хан преку Твитер.

Од Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ денеска порачаа дека никој не смее да го игнорира народот во Македонија, и дека за нивните барања и идеали ќе одат до крај.