Вести

ФОТОГАЛЕРИЈА: Народот бара избори веднаш

На денешниот масовен протестен марш во Скопје во организација на Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ беше објавен Македонскиот народен документ „Избори се за Македонија“.

Граѓаните преку овој документ побараа свикување на итна собраниска седница со единствена точка на дневен ред – прогласување и распишување на предвремени парламентарни избори.

– Бараме предвремени парламентарни избори во Република Македонија. Избори на кои народот ќе ја отфрли во целост Тиранската платформа, направена во друга држава под патронат на премиер на друга држава!!! Од денес натаму ИЗБОРИ се основното барање на Граѓанската иницијатива „За Заедничка Македонија“, на сите Македонци, Абанци, Турци, Срби, Роми, Власи, Бошњаци кои нè поддржуваат. Ова барање е логичен и рационален продолжеток на сите наши досегашни цели. И затоа велиме „НЕ ЗА ТИРАНСКАТА ПЛАТФОРМА!“, „ДА ЗА ИЗБОРИ ЗА ФИНАЛНА ПОБЕДА!“, се вели во Македонскиот народен документ „Избори се за Македонија“.

  DSC_20351 DSC_20421 DSC_20451 DSC_20471 DSC_20501 DSC_20561 DSC_20611 DSC_20651 DSC_20731  DSC_20861 DSC_20881 DSC_21031 DSC_21071  DSC_21451 DSC_21481 DSC_21601 DSC_21611  DSC_22201 DSC_22261 DSC_22341