Вести

ФОТО: Центарот на Скопје обоен во боите на Македонија

Во Центарот на Скопје, близу Рекорд се појавија Црвено-жолти ленти, во знак на поддршка на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Граѓаните кои веќе осми ден протестираат преку Рекорд ќе стигнат пред Собранието. Нивната порака е јасна – тие не сакаат воведување на двојазичност на целата територија на Македонија, промена на химната, знамето и државниот грб, како и вметнување на албанскиот јазик на парите.

skopje3

centar