Вести

ФОТО: Прилепчани на протест застануваат во одбрана на унитарноста на државата

Прилепчани и денес јасно кажаа дека ја отфрлаат Тиранската платформата. Голем број на граѓани и денес маршираа низ улиците во Прилеп поддржувајќи ја граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Прилепчани порачуваат дека нема да прифатат воведување на двојазичност на територија на целата држава и ќе застанат во одбрана на унитарноста на државата.