Вести

ФОТО: Масовен протестен марш ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА во Прилеп

Прилепчани вечерва со масовен протестен марш низ градот дадоа поддршка за Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

Граѓаните на Прилеп порачаа дека нема да дозволат туѓи платформи да се мешаат во политиките на Македонија.

Освен во Прилеп, Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ протестира во над 40 градови и населени место ширум земјата, против Тиранската платформа.

 pp1 pp2