Вести

ФОТО: Голем број кумановчани на улица со поддршка за заедничка Македонија

Кумановчани и четврти ден по ред излегоа на улиците да дадат поддршка на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.

kumanovo mars

Граѓаните на Куманово повторно во голем број излегоа на марш за да кажат „НЕ“ на двојазничноста и дебати кои се вовед во менување на химната, знамето и  грбот на Република Македонија.

kumanovo mars 2

kumanovo mars 3

kumanovo mars 4