Вести

ФОТО: Дебар без македонски знамиња за Денот на албанската азбука

Во Дебар денес нема ниту едно македонско знаме.

Градот го слави Денот на албанската азбука, па локалните власти ги развеаја албанските знамиња.

Во центарот на Дебар на канделабрите, бандерите и дрвата се закачени знамиња на Албанија, па градот изгледа како да е во сесема друга држава, а тоа да не е Македонија.