Вести

ДЗС подготвена да ангажира тимови за брз одговор за гаснење на пожарите

Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека ја следи состојбата со пожарите на целата територија на Република Македонија и е подготвена во секој момент доколку има потреба да ангажира тимови за брз одговор за нивно гаснење.

 

oprema-dzs

Од Дирекцијата посочија дека општината Гази Баба побарала помош од нив за справување со пожар во реонот на с. Булачани.

– Ангажирани се 39 лица од силите за заштита и спасување заедно со три специјални теренски возила опремени со пумпи, два минибуса за транспорт на припадниците и две теренски возила за логистика на терен, стои во соопштението од Дирекцијата за заштита и спасување.