Вести

Драма на Шар Планина- се изгубија 19 лица (ВИДЕО)

19 српски државјани се загубиле на Љуботен.

Цели 18 часа беспомошно лутале по Шар Планина во лоши временски услови и густа магла.

Седум македонски планинари тргнале да ги бараат низ Шар Планина за по пет часа конечно да ги пронајдат и спасат.

Српските планинари, преморени и исплашени, им се заблагодарија на македонските планинари, бидејќи како што рекоа, ги спасиле во последен час.