Вести

51. ДЕН: Граѓаните масовно на протестните маршови (ФОТО+СНИМКА ДРОН)

Македонските граѓани неуморно продолжуваат да маршираат низ скопските улици и низ другите градови ширум целата држава. 51-ви ден, граѓаните маршираат за отфрлање на Тиранската платформа и зачувување на унитарноста на државата.

Голема масовност може да се забележи на денешниот протест во Скопје, прв по велигденските празници. Граѓаните повторно масовно порачуваат дека си ја сакаат државата и со позитивна енергија и цврсти ставови се борат за зачувување на татковината.

Покрај во Скопје, маршеви се одржуваат и во други градови и помали населени места низ цела Македонија.

рекорд-1

рекорд

народддд

narod-4

narod-3

narod-2