Освежено 16:26:50
Среда, 25 Ноември 2015
Вести денес: 135

На Google Play маркетот од денес е достапна и Kurir.mk апликација за Андроид, со која на корисниците на овие смарт телефони им овозможува преглед на целокупната содржина од порталот, вклучувајќи ги бројните видео прилози и фотографии.

Kurir-Android-500

Навигацијата на самата апликација е едноставна. На почетната страница се наоѓаат последните и најважните вести, додека во горниот дел на екранот се наоѓаат останатите категории.

Посебно ја издвојуваме рубриката Репортер преку која читателите можат директно да учествуваат во уредување и креирање на содржини за Курир преку испраќање  на свои фотографии, видео записи или стории директно до нашата редакција.

Апликацијата е изработена од швајцарската компанија Click Attack AG, која е водечка регионална мобилна огласувачка мрежа, веќе присутна и на македонскиот пазар.

Апликацијата е достапна за мобилните уреди кои работат на Андроид верзија 2.1 и понова, а можете да ја симнете од Google Play.

Спонзорирани линкови