Политика

ВМРО-ДПМНЕ до Шилегов: Зошто не спомена со кого се бореа македонските партизани

ВМРО-ДПМНЕ јавно го прашува Петре Шилегов со кого војуваа партизаните кога го ослободуваа Скопје?

-Од која војска беше фашистичкиот окупатор со кој се бореа македонските херои – партизани и зошто ниту еднаш тоа не го спомна во својот говор?, прашува ВМРО-ДПМНЕ денека во реакција на говорот на градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов.

Од ВМРО-ДПМНЕ прашуваат дали не е фашизам тоа што Петре Шилегов, Заев и владата на СДС се откажуваат и сакаат да менуваат историја на една држава?